Resepi Cafe Latte

    2
    738

    Buat kuih apa tu untuk minum petang?

    Apapun korang buat mesti sedap kalau dapat gandingkan dengan Cafe Latte.

    Nak beli kat kopitiam agak mahal, baik buat sendiri!

    Resepi Cafe Latte
    Cetak Resepi
    Cafe Latte buatan sendiri memang terbaik.
      Servings Prep Time
      1 gelas 5 minit
      Cook Time
      30 saat
      Servings Prep Time
      1 gelas 5 minit
      Cook Time
      30 saat
      Resepi Cafe Latte
      Cetak Resepi
      Cafe Latte buatan sendiri memang terbaik.
        Servings Prep Time
        1 gelas 5 minit
        Cook Time
        30 saat
        Servings Prep Time
        1 gelas 5 minit
        Cook Time
        30 saat
        Ingredients
        Servings: gelas
        Instructions
        1. Bancuh 1/3 mug kopi espresso.
        2. Gunakan tupperware berasingan atau shaker yang selamat microwave, masukkan susu. Tutup penutup shaker dan goncang sekuat hati selama 30 saat.
        3. Cepat2 masukkan shaker ke dalam microwave dan panaskan selama 30 saat.
        4. Keluarkan dan tuang froth milk yang terbentuk dalam shaker ke dalam mug yang berisi coffee, tahan buih-buih dengan sudu.
        5. Sudukan buih-buih dari shaker ke dalam mug berisi latte.
        6. Kalau nak lagi best, tambah whip cream dan sprinkle serbuk koko atau serbuk kayu manis.
        Recipe Notes

        Tengok ni:  Resepi Kek Mikro Red Velvet
        Komen Dengan Facebook

        2 KOMEN

        TINGGALKAN KOMEN

        Masukkan komen anda!
        Masukkan nama anda

        This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.