Resepi Cafe Latte

    2
    1056

    Buat kuih apa tu untuk minum petang?

    Apapun korang buat mesti sedap kalau dapat gandingkan dengan Cafe Latte.

    Nak beli kat kopitiam agak mahal, baik buat sendiri!

    Resepi Cafe Latte
    Cetak Resepi
    Cafe Latte buatan sendiri memang terbaik.
    Servings Prep Time
    1 gelas 5 minit
    Cook Time
    30 saat
    Servings Prep Time
    1 gelas 5 minit
    Cook Time
    30 saat
    Resepi Cafe Latte
    Cetak Resepi
    Cafe Latte buatan sendiri memang terbaik.
    Servings Prep Time
    1 gelas 5 minit
    Cook Time
    30 saat
    Servings Prep Time
    1 gelas 5 minit
    Cook Time
    30 saat
    Ingredients
    Servings: gelas
    Instructions
    1. Bancuh 1/3 mug kopi espresso.
    2. Gunakan tupperware berasingan atau shaker yang selamat microwave, masukkan susu. Tutup penutup shaker dan goncang sekuat hati selama 30 saat.
    3. Cepat2 masukkan shaker ke dalam microwave dan panaskan selama 30 saat.
    4. Keluarkan dan tuang froth milk yang terbentuk dalam shaker ke dalam mug yang berisi coffee, tahan buih-buih dengan sudu.
    5. Sudukan buih-buih dari shaker ke dalam mug berisi latte.
    6. Kalau nak lagi best, tambah whip cream dan sprinkle serbuk koko atau serbuk kayu manis.
    Recipe Notes

    Share this Recipe
    Tengok ni:  Resepi Pretzel Auntie Anne
    Komen Dengan Facebook

    2 KOMEN

    TINGGALKAN KOMEN

    Masukkan komen anda!
    Masukkan nama anda

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.