Walaupun ianya boleh dilakukan secara manual, namun gajet-gajet ini akan memudahkan lagi kerja, tambahan pula ia sememangnya nampak kool!

Bila masak selalu terpercik minyak, cili, kari dan sebagainya, alat ni boleh selamatkan permukaan dapur kita 🙂

Chopping board untuk sink, lepas potong-potong, masukkan dalam bekas bawah boleh bilas terus!

Chopping board ni pula ada scrap bin di tepi.

Yang takut terpotong jari masa potong sayur tu boleh guna alat ni untuk make sure jari anda selamat 🙂

Segala sabun, span, berus, scrub dan sebagainya boleh diletakkan dalam alat ini.

Sesuai untuk ruang yang susah dicapai seperta dalam kabinet, dalam peti sejuk, pusing-pusing jer untuk ambil barang yang tersorok di belakang.

Nak hiris nenas, buang bahagian keras di tengah, buat ‘spiral’ secara manual memang la payah dan ambil masa. Dengan alat ini sekejap jer siap 🙂

Nak buang bahagian core buah apple, pear dan lain-lain mudah dengan alat ini.

Pemalas betul nak potong pisang, pakai ni jer senang hihihi…

Nak hiris strawberrypun senang dengan alat ini.

Nak keluarkan biji jagung amat mudah pakai alat ini.

Sekali potong siap!

Tak perlu agak-agak, memang akan dapat saiz yang sama untuk setiap slice cake.

Tak payah dah ikat getah, pakai sealer cap ni lagi bagus.

Nak cicah dipping sos senang dengan clip ni 🙂

Tekan dengan gelas makan terpancutlah air 🙂

Buat timun, carrot spiral dengan alat ni.

Penggemar herb seperti mint, basil, rosemary, dill dan sebagainya senang cincang dengan alat ini.

Cucuk dalam lemon atau lime, terus spray jus!

Cucuk dalam bawang, ubi, tomato dan sebagainya, senang nak potong hirisan.

Tengok ni:  Membuat Scrambled Egg TANPA Memecahkan Telur

Buat french fries guna alat ni.

Letak berus, scrub, sabun dalam alat ni di sink, senang capai 🙂

Tempat letak penutup periuk dan senduk, senang capai masa nak guna semasa memasak.

Buat pop corn amat mudah dengan alat ni.

Buat ais kepal dan ABC guna alat ini.

Chef-chef terkenal pun pakai basket ni terutama masa menggoreng, tak perlu angkat satu-satu, angkat semua sekali!

Buat donut sangat mudah dengan alat ini.

Gulung sushi amat mudah dengan alat ini.

Penuh ceria dengan alat penyukat berwarna-warni ini.

Buat air soda bergas sendiri di rumah!

Nak gi camping, berkelah atau BBQ di laman rumah senang dengan portable BBQ ni.

3 dalam 1 dispenser, untuk paper towel, aliminum foil dan beg plastik.

Kepada yang malas nak basuh dan sental tu, boleh guna dish waser ni.

Pelbagai bentuk telur mata, anak-anak mesti suka.

Pelbagai resepi telur dan lain-lain lagi boleh dibuat dengan alat canggih ni.

TINGGALKAN KOMEN

Masukkan komen anda!
Masukkan nama anda